zaterdag 3 december
3°C
0 km

Recordopkomst voor Gentse Gruute Kuis

De Gentsche Gruute Kuis, de jaarlijkse opruimactie van Ivago in samenwerking met vrijwilligers, heeft dit jaar een record aantal mensen op de been gebracht. In totaal werkten 3910 mensen mee aan de actie.  

Elk jaar bij de start van de lente trekken een pak vrijwilligers de straat op, gewapend met opruimmateriaal van Ivago. Iedereen die meedoet aan de Gentsche Gruute Kuis en Destelbergen Helemaal Schoon engageert zich om de eigen straat of buurt proper te maken. Dit jaar duurde de actie een volledige week, en dat zorgde ervoor dat er ook scholen en verenigingen op pad gingen om klein afval uit het straatbeeld te halen. 

Nieuw record

In 2019 klokte Ivago af op 3400 vrijwilligers. Dit jaar zijn er dat nog eens 500 meer. Het steekt de mensen van Ivago een hart onder de riem.                                                    

Sandra Deneef, woordvoerder IVAGO:  “Heel fijn om te zien dat de zwerfvuilproblematiek zo hoog op de agenda staat bij zo’n breed publiek, en dat zo veel mensen echte ambassadeurs willen zijn van hun propere stad of gemeente. Voor de ophaalploegen van IVAGO is dat hartverwarmend.”