zaterdag 26 november
9°C
13 km

Premier De Croo (Open Vld) opent lessen politicologie van Carl Devos

Premier Alexander De Croo (Open Vld) was vandaag te gast aan de universiteit van Gent. Professor politicologie Carl Devos had de premier uitgenodigd voor zijn openingscollege. Dat is traditioneel met een politiek boegbeeld.

Net als vorig jaar werd het college live gestreamd via verschillende media. Toch was een vrije stoel vinden in het UFO-gebouw zo goed als onmogelijk. Het grote auditorium in de Sint-Pietersnieuwstraat zat afgeladen vol voor het gastcollege van premier De Croo. Die wou vandaag het belang van overleg en debat in de politiek in de verf zetten. De regering krijgt vaak het verwijt te traag beslissingen te nemen, zegt hij, maar veel overleg is de basis van een gezonde democratie.

"Wat ik hen heb willen meegeven, is dat de democratie ons hoogste goed is. De democratie heeft één doelstelling, dat is sterke mensen creëren en een sterke samenleving creëren. Maar een democratie is soms moeilijk. Beslissingen nemen, soms gaat dat snel, soms gaat dat niet snel en soms klettert dat wel eens", zegt premier De Croo.