vrijdag 14 juni
19°C
24 km

Politiezone Schelde-Leie stelt nieuw gebouw voor

De politiezone Schelde-Leie waar De Pinte, Nazareth, Gavere en Sint-Martens Latem onder vallen, gaat binnenkort verhuizen. De huidige locatie aan de Florastraat in De Pinte is veel te klein en te oud geworden en dus komt de nieuwe locatie aan de Weefstraat in Nazareth geen dag te vroeg. Ook al wordt het politiekantoor pas vanaf 14 juni operationeel, wij mochten vandaag al een kijkje nemen in het hyper moderne gebouw. 

Op 13 juni gaan ongeveer 80 politieagenten, inspecteurs en administratieve medewerkers hun intrek nemen in het nieuwe politiegebouw in Nazareth. Zo komt er een einde aan de veel te kleine ruimte in De Pinte. Bovendien zal de politie vanuit de nieuwe locatie aan de Weefstraat de regio, Gavere, Sint-Martens-Latem, De Pinte en Nazareth ook beter kunnen bedienen.

Koen D'Hondt - korpschef politiezone Schelde-Leie: "De locatie is een heel belangrijk iets, we zitten centraal gelegen in de politiezone. Dat maakt dat onze aanrijtijden voor een aantal gemeentes een heel stuk korter worden. Ook goed bereikbaar zijn voor onze inwoners en dat we de inwoners op een professionele manier kunnen ontvangen"

De eerste intentie voor een nieuwe locatie dateert al van 20 jaar terug. Het is pas in 2017, wanneer er vanuit Gavere ook groen licht komt, dat alles in een stroomversnelling kwam. Het nieuwe gebouw heeft alle moderne snufjes meegekregen, is voorzien van zonnepanelen en wordt verwarmd via een warmtepomp. Dat alles heeft natuurlijk een stevig prijskaartje.

Denis Dierick - voorzitter politiezone Schelde-Leie: "Het zit tussen de 8 a 8.5 miljoen euro omdat we er nog niet volledig uit zijn, de laatste controle is nog niet gebeurd. Het min of meer de prijs zijn, het heeft wat tijd overschreden, maar het zal rond 8 a 8.5 miljoen zijn. Dat is binnen de begroting? Dat is binnen wat wij voorzien hadden".

Om de verhuis van De Pinte naar Nazareth vlot te laten verlopen zal het korps op 13 juni worden bijgestaan door de collega’s van Deinze. Zo moet er niet worden ingeboet op de dienstverlening . Er komen ook nieuwe nummers, die kan je nalezen op de website van de politiezone Schelde-Leie.