maandag 3 oktober
17°C
0 km

Politiezone Gent neemt een emotionele zorghond in dienst

Ze hebben een nieuwe collega, en ze zijn er best fier op. Fluf, de emotionele zorghond van de Politie Gent. De hond zal de agenten bijstaan in de slachtofferhulp. 

Het persmoment bij de Gentse politie was anders dan anders. Geen misdaadcijfers of resultaten van Bob-campagnes, maar wel de voorstelling van Fluf, een 2-jarige labrador retriever. Fluf is speciaal opgeleid als emotionele zorghond. Hij helpt zijn collega’s bij de slachtofferhulp. De hond heeft een kalmerend effect op slachtoffers en getuigen. Als zij even met Fluf in contact gekomen zijn, kunnen zij gemakkelijker vertellen wat er gebeurd is. 

Primeur in Vlaanderen

Fluf is de eerste emotionele zorghond bij de politie in Vlaanderen. Korpschef Filip Rasschaert weet dat er in Canada en Amerika goede resultaten behaald worden met deze emotionele zorghonden. En ook hier in Gent lukt dat vrij aardig. Fluf en zijn baasje zijn al enkele keren met succes ingezet. Fluf kreeg zijn opleiding bij Hachiko en Canisha, twee organisaties die assistentiehonden opleiden. Ook in Brussel is er een emotionele zorghond met succes actief.