dinsdag 28 november
3°C
10 km

Politie neemt 424 kg lachgas in beslag

Afgelopen weekend werd door politie van Gent een grote hoeveelheid lachgas aangetroffen in een bestelwagen. Steeds vaker wordt lachgas gebruikt als roesmiddel. Meestal gaat het om kleine ampules die na gebruik blijven rondslingeren. Maar dit weekend deed de politie een opmerkelijk grotere vangst. 

De wijkpolitie had zaterdagavond 30 januari 2021 omstreeks 20u30 twee voertuigen - een bestelwagen en een SUV- opgemerkt in de Windmolenstraat in Gent, een afgelegen straat in de buurt van de haven. Er werden goederen van het ene voertuig naar het andere verplaatst. De voertuigen en de aanwezige personen werden aan een controle onderworpen.

Statiegeld
In de bestelwagen werden 68 lege en 189 volle flessen lachgas aangetroffen. In totaal gaat het om 424 kg lachgas. De bestuurder van de bestelwagen, een 31-jarige Nederlander uit Amsterdam, werd gearresteerd.

De bestuurder van het andere voertuig, een 22-jarige man uit Gent, en een 22-jarige Nederlander met verblijfplaats in Gent, die samen naar daar gekomen waren, werden eveneens gearresteerd. De bestuurder van de SUV verklaarde daar te zijn om lege gasflessen in te ruilen voor statiegeld.

Niemand aangehouden
De drie verdachten werden maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent wegens inbreuken op ambulante handel en het deel uitmaken van een vereniging opgericht om op personen of eigendommen wanbedrijven te plegen. De onderzoeksrechter heeft de 22-jarige Gentenaar na verhoor vrijgelaten onder strikte voorwaarden. De twee andere verdachten mochten na verhoor beschikken. Het lachgas werd in beslag genomen