Planeet Gent, een vrijetijdsbad voor jonge anderstalige nieuwkomers

In De Centrale in Gent kwamen vandaag heel wat anderstalige nieuwkomers samen voor de eerste dag van Planeet Gent. De jongeren maakten er aan de hand van workshops kennis met verschillende vrijetijdsactiviteiten die de stad rijk is. Op die manier wil de stad Gent en het Gentse agentschap voor integratie en inburgering, IN-Gent, de kloof tussen verenigingen en anderstaligen kleiner maken. 

De eerste dag van Planeet Gent telde maar liefst 230 anderstalige nieuwkomers. De jongeren kwamen om kennis te maken met het vrijetijdsaanbod in Gent. Zowel sport, cultuur, crea en jeugdwerk kwamen aan bod. 

Emily Vlaeminck, Jeugddienst Stad Gent: "Vandaag is het de zeventiende editie van dagje Planeet Gent. Dat is een samenwerking tussen Jeugdienst Stad Gent en IN-Gent vzw. Dagje Planeet Gent is eigenlijk bedoeld om anderstalige nieuwkomers kennis te laten maken met het vrijetijdsaanbod in de stad Gent. Wij doen dit vandaag voor OKAN-leerlingen, dat zijn anderstalige nieuwkomers tussen 12 en 18 jaar, die kunnen kennismaken aan de hand van allerlei workshops. Zowel creatieve als muzikale als sportworkshops kunnen ze hier ontdekken".

Actief ontdekken 

De beste manier om jongeren te laten kennismaken met het vrijetijdsaanbod is door hen er echt te laten van proeven. Dat is wat we hier doen. Niet gewoon een foldertje geven met informatie maar hen echt te laten proberen. Daarom zijn er vandaag ook allerlei wokshops. De Gentse schepenen De Bruycker en El-Bazioui kwamen meedoen, onderandere aan de les capoeira.