vrijdag 29 maart
14°C
63 km

Pierke zoekt de beste "druuge wust" van Gent

In het kader van de Gentse week en het evenement PUUR zoekt "De Geiwene Foersjet" dit jaar opnieuw naar de beste uitvoering van een Gents recept. Na ondermeer de waterzooi, de mastel en de pierkesplat is het nu de beurt aan het droge worstje of zoals ze in Gent zeggen "de druuge wust"

Het is al de vijfde keer dat de wedstrijd " De Geiwene foersjet" wordt georganiseerd. Er wordt dit jaar opnieuw gezocht naar een product: het droge worstje. Je kent het van bij de slager, de supermarkt of van in je stamcafé. Voor de ene persoon is het best hard,  de andere persoon wil het nog zacht. Daarom zijn er dit jaar 3 prijzen:  de prijs van de smaakjury, de publieksjury en een prijs voor het hoogste aantal stemmen. De wedstrijd werd vandaag gelanceerd door Luk "Pierke Pierlala" De Bruyker in het caféétje van het Huis van Allijn. Daarna was er een tocht langs horecazaken en slagers.  Vanaf morgen tot 17 december kan je stemmen op 1 van de geslecteerde slagers via www.stamgent.be/geiwenefoersjet