woensdag 6 december
6°C
171 km

Overvaller van juwelier Moens krijgt ook in beroep 8 jaar cel

Een van de twee mannen, die in 2018 een gewapende overval pleegde bij een juwelier in Oostakker, is ook in beroep veroordeeld tot 8 jaar gevangenis. Het hof van beroep bevestigt daarmee het eerdere vonnis.

De overval gebeurde op 7 juli 2018. Twee mannen vallen met een kalasjnikov binnen bij juwelier Moens in Oostakker. Daar stelen ze juwelen voor een waarde van 200.000 tot 500.000 euro. De daders liepen na de overval naar buiten en vluchten weg op een bromfiets. De juwelier liep hen achterna en opende het vuur. Daarbij raakte hij een van de overvallers, die later ook overleed. De andere dader werd uiteindelijk gevonden door de politie.

Hetzelfde vonnis

De man kreeg in eerste aanleg 8 jaar cel voor de gewapende overval en voor een poging tot afpersing. Zijn advocaat pleitte in beroep voor de vrijspraak omdat er volgens hem geen bewijs was dat hij daar aanwezig was. Maar het DNA van de overvaller werd wel aangetroffen op de plaats van de overval.Dat was voor de voorzitter van het hof van beroep genoeg voor de veroordeling. Daarom kreeg de overvaller hetzelfde vonnis: 8 jaar cel.

Momenteel loopt er ook nog een onderzoek naar de juwelier. Het parket onderzoekt of de man handelde uit wettelijke zelfverdediging of niet.