zaterdag 3 december
3°C
0 km

Open Vld Eeklo: "We worden als partner zonder respect aan de kant gezet"

Open Vld heeft een eerste reactie gegeven op de nieuwe bestuursmeerderheid in Eeklo. Ze laten weten dat ze bijzonder teleurgesteld zijn met de vorming van de nieuwe bestuursmeerderheid CD&V, N-VA en SMS. Bekijk hieronder hun reactie.

"We worden als stabiele en loyale partner zonder respect aan de kant gezet, het had anders gekund. Voor SMS, voor ons altijd een zéér gewaardeerde partner, moet het toch wel aanvoelen als een pact met de duivel. Grote winnaar is CD&V: de 2 verloren schapen (Marc en Danny) worden met hun kudde herenigd en men is er in geslaagd een meerderheid samen te stellen met 2 burgemeesters. Een gewone burgemeester en een ere-burgemeester."

'SM-partij'

"Met veel respect voor het gezamenlijk werk dat we met onze vroegere coalitiepartner SMS verricht hebben adviseren we hen toch de laatste S in hun partijnaam te laten vallen. SM-partij klinkt misschien wat vreemd maar vertolkt precies wat nu gebeurt, de S van stijl is men bij deze overname niet waardig. Dit had Open Vld niet verwacht. Voor N-VA is het een deelname zonder grote prijzen, hun entree in het stadsbestuur is niet onterecht maar had stérker kunnen zijn."

"We laten de Eeklonaar niet los"

"Hoe dan ook, het leek wel een federale regeringsonderhandeling; Meer dan 4 weken waren er nodig om de violen van de 3 grootste te stemmen, dat voorspelt alvast niet veel goeds.  Tijd nu om de verloren tijd snel in te halen. De dossiers in te studeren en de grote projecten die lopende zijn en waarvoor een akkoord was, waaronder de vooruitgang Ring, Cultuurcentrum, de verhuis van de stadsdiensten naar centrum en de ondergrondse parking in het centrum van Eeklo goed af te ronden, zoals het ook met Open Vld zou gebeurd zijn.  Tot slot nog dit; De verliezer vandaag, is de winnaar van morgen.  Open Vld is duidelijk; "We laten de Eeklonaar niet los!”