vrijdag 14 juni
19°C
61 km

Op natuurkamp met de vzw Broes

Kinderen dichter bij de natuur brengen, dat is het doel van vzw Broes in Zwalm. Op het domein van bosbar Klein Zwitserland houdt de organisatie deze week een eerste Broeskamp voor kleuters en lage schoolkinderen. vzw Broes wil met het project ook kansarmen bereiken.

Het weer valt vandaag een beetje tegen, maar dat drukt de pret niet bij deze kinderen op het allereerste Broeskamp. Hier op het domein van bosbar Klein Zwitserland in Zwalm leven ze zich helemaal uit in de natuur. En da's precies wat de organisatie wil bereiken.Het Broeskamp richt zich op kleuters en lagere schoolkinderen. Bos- en natuurbeleving waarbij de fantasie van de kinderen aangesproken wordt, daar gaat het hier om. Maar dat niet alleen. 

Carl Schotsaert, vzw Broes: "Het gaat ook wel over bushcraften, ervaring in de natuur, technieken aanleren zoals vuur maken, een boottocht. We leren hen met een mes werken, wat ook vaak als heel gevaarlijk wordt aanzien in onze maatschappij en wij willen hen dat toch wel bijbrengen. Met een mes werken, met vuur. Op een veilige manier". 

Ook voor kwetsbare kinderen

VZW Broes wil zoveel mogelijk kansarme doelgroepen bij zijn werking betrekken. 50 procent van de kinderen op dit eerste Broeskamp komt uit een kansarm milieu. Die kinderen krijgen vaak niet de kans om op kamp te gaan. Nu kunnen die kinderen ook genieten van vriendjes in de buitenlucht. En dat maakt hen blij. 

foto: vzw Broes