woensdag 29 maart
17°C
16 km

Ongenoegen over nieuwe dienstregeling De Lijn

Sinds dit weekend is de route van buslijn 76 aangepast in Wachtebeke en Lochristi. Vervoersmaatschappij De Lijn schrapt een aantal haltes. Ondermeer de halte aan het zwembad van recreatiedomein Puyenbroeck verdwijnt, net als de halte aan het crematorium Westlede in Lochristi. De reizigers en het provinciebestuur betreuren de beslissing van De Lijn. 

Lucien is een van de reizigers die nog niet op de hoogte was van de nieuwe route van buslijn 76. Vervoersmaatschappij De Lijn is bezig met een nieuw mobiliteitsplan en daardoor rijdt buslijn 76 via een andere route. Zo zullen er in Lochristi 4 haltes niet meer bediend worden. Het crematorium kan je wel nog bereiken met de Belbus. Wie bus 76 toch nog wil nemen, moet eerst tot aan de Antwerpsesteenweg geraken. 

Lucien Vlaeminck: "Ja, het is ambetant en vervelend. Voor mij en ook voor de andere mensen die van het crematorium komen. Maar ja als De Lijn beslist, wat kunnen wij tegen De Lijn doen".

Ook in buurgemeente Wachtebeke zal De Lijn zes haltes niet meer bedienen. Vooral wie naar het provinciaal domein Puyenbroeck wil, zal op voorhand zijn route goed moeten uitstippelen. De bus rijdt wel nog tot aan de hoofdingang, maar aan deze halte op parking 2 aan het zwembad kan je niet meer afstappen en dat betreurt ook het provinciebestuur.

Kurt Moens (N-VA) - eerste gedeputeerde: "Ik vind het bijzonder jammer, natuurlijk ik heb ook wel akte van genomen dat er zeer weinig reizigers afstappen. Maar desalniettemin blijft dat een jammere zaak. Nu, als de halte aan de hoofdingang geoptimaliseerd wordt, dat kan ik ook alleen maar toejuichen dan. We gaan kijken of er oplossingen voor handen zijn. We beschikken in ons domein over fietsen aan de hoofdingang, misschien is dat wel een mogelijk om je op die manier te verplaatsen. Het blijft natuurlijk wel een grote afstand, het gaat over twee kilometer".