vrijdag 1 december
0°C
64 km

Olympische helden binnengevaren in Gent

Gent heeft gisteren haar Olympische atleten gehuldigd met een rondvaart door de stad. En dat heeft een massa volk op de been gebracht. De Gentse supporters stonden talrijk langs de oevers van de Leie opgesteld om een glimp te zien van de Olympische sporters. 

Enkele duizenden Gentenaars hebben gisteren onder een stralende zon hulde gebracht aan de Gentse Olympiers. En de Arteveldestad heeft heel wat Olympische atleten te vieren. En `t is intussen een traditie in Gent om haar kampioenen op gepaste wijze in de bloemetjes te zetten, met een rondvaart door de binnenstad. Red Lion hockeyspeler Antoine Kina had voor de gelegenheid zelfs z`n gouden medaille meegenomen. En dat levert natuurlijk altijd mooie kiekjes op voor de supporters. Antoine Kina was trouwens zelf verwonderd dat Gent zoveel Olympische kampioenen mocht eren. 

Bashir Abdi de nieuwe volksheld 

De Gentse marathonloper Bashir Abdi genoot met volle teugen. Hij wordt door de Gentenaars op handen gedragen. Op weg van en naar de boot werd hij aangeklampt voor een foto met de supporters. En ook langs de kant van het water riepen vele mensen zijn naam. Bashir Abdi: "sinds ik terugben dan dringt het tot me door wat we daar allemaal gepresteerd hebben, niet alleen ik maar ook alle andere atleten, en het is superfijn dat we die erkenning krijgen van onze eigen stad, van onze eigen fans, dus het is gewoon superleuk, een betere plaats ken ik niet dan Gent".