dinsdag 16 april
9°C
161 km

Nog altijd teveel sluikstort in Gent

In Gent is sluikstorten nog altijd een groot probleem. Dat blijkt uit een antwoord van bevoegd schepen Bram Van Braeckevelt, aan gemeenteraadslid Stijn De Roo van CD&V. In 2022 werden meer dan 50 000 meldingen gemaakt van sluikstorten, dat zijn bijna 1000 meldingen per week. En dat is een stijging tegenover de voorgaande jaren. 

Sluikstorten blijft een oud zeer in Gent. Dat zag ook gemeenteraadslid Stijn De Roo, die de bevoegde schepen gisteren op de gemeenteraad hierover ondervroeg. Uit cijfers blijkt dat er de laatste jaren meer meldingen gemaakt worden van sluikstorten. Daar zit ook de meldingsapp voor iets tussen.

Bram Van Braeckevelt (Groen), schepen van Openbare Netheid: "Vorig jaar hebben we gemerkt dat er meer dan 50.000 meldingen zijn geweest, waarvan 64 procent, dus een 32.000 via de app. Dat wordt goed gebruikt, dat wordt veel gebruikt en dat is een goede zaak. Hoe laagdrempeliger het is om iets te melden, hoe properder de stad kan zijn en hoe beter we ook onze stad proper kunnen houden".

Volgens de oppositie blijft de kern van het probleem bestaan en moet er meer werk gemaakt worden van handhaving.

Bram Van Braeckevelt (Groen), schepen van Openbare Netheid: "We blijven daar op inzetten. Het is belangrijk, samen met de burgemeester die bevoegd is voor handhaving, dat we creatief aan de slag blijven gaan. Het is niet zo eenvoudig, mocht het eenvoudig zijn dan was het al lang opgelost. We moeten er effectief voor zorgen dat er handhaving blijft, dat er effectief ook mensen gepakt kunnen worden want het sluikstorten moet stoppen. Ik sta achter elke Gentenaar die dat belangrijk vindt".