Nieuwe locatie voor AZ Zeno campus Maldegem

Het AZ Zeno campus Maldegem is verhuisd naar de pas omgebouwde rijkswachtkazerne. Artsen, verpleegkundigen en patienten hebben er nu veel meer ruimte, waardoor je er ook voor enkele nieuwe gespecialiseerde consultaties en behandelingen terechtkan. DE campus werd vandaag officieel geopend.

De vorige locatie van AZ Zeno in Maldegem in de Stationsstraat was te klein geworden. Het ziekenhuis uit Knokke-Heist liet zijn oog vallen op de oude rijkswachtkazerne langs de Brugse Steenweg en ging aan de slag met de verbouwing. Het resultaat, een mooie nieuwe campus van het ziekenhuis  die in juli in gebruik werd genomen.

Radiologe Joke Meerschaert :  De bedoeling is om zeer laagdrempelig in te spelen op de vraag van de huisartsen in de regio, en van de artsen die hier werkzaam zijn. Als je als patient beeldvorming nodig hebt, is het soms toch wel een uitdaging om het allemaal geregeld te krijgen en een afspraak te krijgen. Bedoeling is eigenlijk, als patiënten hier komen en beeldvorming nodig hebben, mamo, echo en gewone foto's, dat ze die op een snelle, laagdrempelige manier kunnen krijgen bij ons.

Diverse specialisaties

Patiënten kunnen in Maldegem terecht voor consultaties binnen de disciplines neus-keel-oor, gynaecologie, kindergeneeskunde, neurologie, psychiatrie, orthopedie, reumatologie, endocrino-diabetologie, en mond-, kaak-, en aangezichtschirurgie. Daarnaast is er een gespecialiseerd hoorcentrum aanwezig.