maandag 8 augustus
27°C
53 km

Nieuwe keuken voor sociaal restaurant Parnassus

De keuken van Parnassus, één van de sociale restaurants van Ateljee vzw, is volledig vernieuwd. Dat was nodig, want de oude keuken voldeed niet meer aan de wettelijke normen. Daarnaast lanceert Voedselondersteuning Gent ook maaltijdvouchers, want "honger heb je hele jaar door".

Restaurant Parnassus bevindt zich in een voormalige Franciskanenkerk in het centrum van Gent. De oude keuken moest dringend aangepakt worden. Zo moesten de toestellen vernieuwd worden en de keuken zelf uitgebreid worden. Dankzij financiële ondersteuning van Voedselondersteuning Gent (VOG) en alle Gentse Rotary en Rotaractclubs werd dat ook mogelijk. De nieuwe keuken voldoet aan alle wettelijke normen en zo leren de medewerkers ook werken met nieuwe moderne toestellen. Op die manier kunnen ze hun talenten verder ontwikkelen. 

Vouchers voor mensen in nood die geen aanspraak maken op sociale tarieven
Naast de nieuwe keuken, werden vanmiddag ook de maaltijdvouchers voorgesteld. Met die vouchers kunnen ook mensen die geen aanspraak kunnen maken op de sociale tarieven in restaurants, maar het wel financieel moeilijk hebben, betalen. De maaltijdvouchers kunnen aangevraagd worden door professionele hulpverleners, KRAS-diensten, CAW's en wijkgezondheidscentra. Met de vouchers kan je terecht in de erkende sociale restaurants in Gent.