zaterdag 24 februari
8°C
1 km

Nieuwe centrummanager Oudenaarde stelt plannen voor

Centrummanager Els De Deken wil Oudenaarde opnieuw een 'smoel' geven als winkelstad. De Deken is sinds begin december actief en moet de stad aantrekkelijker maken om te winkelen en om te ondernemen. Net zoals veel provinciesteden kampt Oudenaarde met leegstand. Daarvoor heeft de centrummanager nu een plan van aanpak. Ze wil ook de samenwerking tussen de lokale handelaars versterken.

Samen met het stadsbestuur en vzw Oudenaarde Winkelstad bouwt Els De Deken als centrummanager aan een levendig winkelgebied. Ze heeft de functie nog maar opgenomen in december, maar ze kent de uitdagingen als geen ander. De Deken is zélf CEO van een bedrijf in Oudenaarde.

Els De Deken - centrummanager Oudenaarde: "De leegstand, zullen we zeker werk van moeten maken. Daar zijn we al de eerste stappen van een plan voor aan het uitwerken. Dat zal niet voor vandaag op morgen geregeld zijn, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we tot een positief resultaat zullen komen".

De Deken zal verderbouwen aan de startersubsidies voor lokale ondernemers. Ze wil ook grotere bedrijven opnieuw naar het centrum lokken. Oudenaarde werkt sinds 2017 met een centrummanager. Voor het eerst zal een inwoner die functie opnemen.

Julie Dossche (Open Vld) - schepen van Economie Oudenaarde: "We hadden eigenlijk drie facetten vanuit de stad waarop ze hun aanpak moesten voorstellen. Dat was op de leegstand, op de activiteiten in de stad en de samenwerking tussen de handelaars en de horeca te versterken".

Met haar moto "Geef winkelen in Oudenaarde een persoonlijkheid", wil ze van Oudenaaarde een aantrekkelijke bruid maken voor horeca, cultuur en het verenigingsleven.