woensdag 17 augustus
25°C
90 km

Nieuw snellaadstation voor elektrische wagens in Aalter

In Aalter opent maandag een nieuw snellaadstation. Dat is een station waar elektrische wagens op amper kwartier tot wel 300 kilometer bereik kunnen snelladen met groene stroom. Het is het eerste snellaadstation van het Europese snellaadbedrijf Fastned in onze provincie.

Het snellaadstation ligt langs de Knokkebaan N44, vlakbij het op- en afrittencomplex van de E40. Er kunnen vier auto’s tegelijkertijd opladen.

Samenwerking
Aalter is de eerste gemeente die samenwerkt met Fastned voor de bouw van een snellaadstation. Daarvoor stelde de gemeente via een openbare aanbesteding de locatie beschikbaar. “Wij zijn fier als één van de eerste Vlaamse gemeentes hierin een voortrekker te zijn. Dit is onze afspraak met de toekomst”, zegt Pieter De Crem, burgemeester van Aalter.

Stap naar meer duurzame mobiliteit
Aalter en Fastned hopen op die manier de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. “Op deze manier kunnen zowel onze eigen inwoners als passanten heel snel hun wagen weer tot 80% opladen. Het is een aanwinst voor onze inwoners, maar ook voor onze horeca en hotels een extra troef voor potentiële klanten,” vertelt De Crem.

Derde snellaadstation in onze provincie
Het is het zevende snellaadstation in Vlaanderen voor Fastned. “Bij Fastned kunnen honderden elektrische rijders per dag opladen,” vertelt Caro De Brouwer, country manager voor Fastned België. “Hiermee maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen naar een elektrische auto." Voor snelladen in Oost-Vlaanderen kon je al naar de Totalstations in Nazareth en in Kalken. Fastned opent nu het derde station in onze provincie.