zaterdag 24 februari
8°C
13 km

Na musea nu ook historisch centrum toegankelijker gemaakt dankzij brochure

'Gent, toegankelijk voor iedereen'. Zo heet de nieuwe brochure die vandaag werd voorgesteld door de Stad en Toerisme Vlaanderen. In de brochure vind je alle info om Gent te bezoeken als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit of een visuele beperking hebt.

Vorige week nog stelde de Stad Gent haar toegankelijkheidswijzer voor musea voor, vandaag gebeurde hetzelfde voor het historische centrum. Alle informatie is in een toeristische brochure gegoten. In 'Gent, toegankelijk voor iedereen' vind je alle informatie over toegankelijke musea, bezienswaardigheden, cafés, restaurants en openbare toiletten. Daarnaast wordt er ook gefocust op toegankelijke vakantieverblijven, zorg, hulpmiddelen, vervoer en parkeren.

Route met zo weinig mogelijk hindernissen
Bij de brochure zit ook een stadsplan. Een speciale route met zo weinig mogelijk hindernissen leid je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De brochure werd opgesteld in samenwerking met ervaringsdeskundigen in een rolstoel of met een visuele beperking. Het boekje is in het Nederlands en het Engels beschikbaar, je vindt het in het infokantoor aan het Veerleplein of via de websites van Visit Gent en Visit Flanders.