woensdag 4 augustus
19°C
0 km

Na een jaar stilte opnieuw Gents volkstheater in de Minard

Na de verplichte lockdown en sluiting wegens renovatie van het gebouw, opent de Minard eindelijk weer de deuren. En al zijn er weer geen echte Gentse Feesten dit jaar, er zal Gentse volkse humor weerklinken vanop de planken.

De vaste gezichten van de Minardschouwburg in Gent pronkten vandaag met hun programma voor deze zomer. Eindelijk kunnen ze weer doen wat ze het liefste doen: Gents volkstheater brengen in hun geliefde Minard. Corona liet het culturele leven bijna stilvallen, en tijdens de zomer van 2020 werd de schouwburg ook nog grondig gerenoveerd. Maar nu dat allemaal achter de rug lijkt te zijn, en we weer voorzichtig culturele evenementen kunnen organiseren, kan er ook weer theater gespeeld worden.

Binnen
In Revue brengen Koen Crucke, Luk De Bruyker en Ann De Prest liedjes van iconen uit het Gentse Volkstoneel, met een live orkest onder leiding van Dirk Peeters. De Loatste Kanse gaat over relatieproblemen met niet één maar twee therapeuten. En Est zo goed ja? Is een vernieuwde klassieke performance met Bob De Moor en Jurgen Delnaet, op basis van L’être ou pas van Jean-Claude Grumberg.

Buiten
En ook buiten de muren van de Minard wordt er gespeeld. Daar is het aan Arne Sierens, die op de speelplaats van de basisschool Sint-Barbara Alles in Brand brengt. In zijn langverwachte nieuwe theaterstuk brengt hij een warme ode aan de Gentse Brandweer. Ook Pascale Platel, Dimitri Leue, Warre Borgmans en Katelijne Verbeke brengen openluchttheater op de speelplaats.

Coronaveilig
Buiten is alles helemaal coronaproof, maar ook binnen kan er veilig genoten worden van theater. Binnen draag je verplicht een mondmasker en tussen de bubbels worden lege stoelen gelaten.