zaterdag 2 december
1°C
2 km

N-VA Zulte wil een energiefonds in de gemeente

N-VA Zulte pleit voor het opstarten van een energiefonds in de gemeente. De partij legt het voorstel vanavond op tafel tijdens de gemeenteraad in Zulte. Het energiefonds is bedoeld voor inwoners die nog maar moeilijk hun energiefacturen kunnen betalen, en die geen recht hebben op een sociaal tarief. Pas na een onderzoek door de sociale dienst kan er beslist worden of er bijkomende financiele hulp kan geboden worden.

De energiecrisis zorgt voor grote onzekerheid bij heel veel gezinnen, en da`s in Zulte niet anders. N-VA Zulte legt vanavond daarom een voorstel op tafel tijdens de gemeenteraad. De partij wil dat de gemeente een energiefonds opricht voor inwoners uit de middenklasse die hun energiefacturen niet meer kunnen betalen.

Ward Baeten (N-VA), gemeenteraadslid Zulte: "wij zouden graag hebben dat er een energiefonds wordt opgericht, wat eigenlijk inhoudt dat mensen die niet kunnen genieten van een sociaal tarief of een ander voordeel dat die via het ocmw extra ondersteuning kunnen krijgen zodanig als die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, dat ze ergens nog een soort reddingsboei kunnen krijgen om niet helemaal kopje onder te moeten gaan. Ons voorstel is echt bedoeld voor mensen die in de middenklasse om te vermijden dat die drastische zaken zouden moeten doen zoals bijvoorbeeld hun huis verkopen, of in schuldbemiddeling terechtkomen en dat willen we absoluut vermijden".

Energiefonds sinds 2019

Volgens Francky De Coster, schepen van Sociale Zaken in Zulte, richtte de gemeente al in 2019 een energiefonds op, alleen maken op dit moment maar weinig Zultenaren er gebruik van. Er mag dus zeker wat meer ruchtbaarheid rond gemaakt worden, vindt ie zelf. Volgens N-VA Zulte is het sociaal onderzoek dan ook de beste graadmeter om af te toetsen of een Zultenaar in aanmerking komt voor een financiele tegemoetkoming.