zaterdag 3 december
3°C
0 km

N-VA en CD&V willen samen met SMS besturen in Eeklo

Is de politiek impasse in Eeklo stilaan voorbij? Als het van N-VA en CD&V afhangt wel, want zij willen samen met de partij SMS, van burgemeester Luc Vandevelde, een meerderheid vormen en zo Eeklo besturen.

Het lijkt een eenvoudige oplossing nadat Bob D’Haeseleer zijn partijkaart van Groen inruilde voor die van Vooruit en daardoor de huidige coalitie haar meerderheid verloor. Met SMS, CD&V en N-VA zouden de drie grootste partijen in Eeklo aan de macht komen. "De meerderheid van de Eeklonaars hebben gekozen voor N-VA, CD&V, SMS. Elk 6 zetels, dus we hebben de meerderheid van de Eeklonaars bij dit project", zegt Danny Plaetinck van N-VA Eeklo. 

SMS zit vanavond samen
N-VA heeft nu samen met CD&V een voorstel overgemaakt aan de burgemeester om samen een meerderheid te vormen in Eeklo. De burgemeester laat weten dat hij vanavond samenzit met het bestuur van SMS om het voorstel te bespreken. Groen zei eerder al  dat het in de meerderheid wil blijven, maar alleen als er een oplossing komt voor de impasse en die zit er niet meteen aan te komen.

Open Vld: "Willen niet slachtoffer worden van problemen binnen Groen"
Open Vld lijkt dan weer niet bereid om een stap opzij te zetten. "Open Vld wil niet het slachtoffer worden van de problemen binnen Groen en behoudt het vertrouwen in Luc Vandevelde om als burgemeester de leiding te nemen van de gesprekken voor de vorming van een nieuwe coalitie. Dit in alle sereniteit en niet in de media." Dat laat de partij weten in een persbericht. Wordt ongetwijfeld vervolgd.