dinsdag 16 april
9°C
1 km

Molymet opent nieuwe fabriek in Gent

Het chemiebedrijf Molymet in de Gentse haven heeft vanmorgen een gloednieuwe fabriek ingehuldigd in het bijzijn van premier Alexander De Croo. `Het gaat om een productieafdeling van molybdeen, een chemische grondstof die ondermeer gebruikt wordt in de productie van roestvrij staal maar ook in smartphones wordt toegepast. Dankzij de nieuwe fabriek van Molymet in de Gentse haven kan het gamma aan producten waarin de chemische grondstof wordt verwerkt, uitgebreid worden. De fabriek in Gent wordt op die manier europees marktleider en het productieproces zal voortaan ook duurzamer verlopen.

Premier Alexander De Croo mocht vanmorgen de gloednieuwe fabriek van Molymet in de Gentse haven als eerste bezoeken. En `t was ook voor hem een kleine openbaring, want behalve het feit dat Molybdeen een van de chemische elementen in de tabel van Mendeljev is, is er over deze chemische grondstof maar weinig gekend. Toch maken ze hier in de Gentse haven al twintig jaar producten waarbij het chemische element molybdeen als grondstof dient.

Godfried Van Schuylenbergh, CEO Molymet North Sea Port: "Molybdeen is eigenlijk een heel belangrijk element, onze producten die we tot op vandaag maken worden eigenlijk gebruikt in de europese metaal-en staalindustrie, Molybdeen verbetert de mechanische eigenschappen, alsook de hittebestendigdheid en de corrosiebestendigheid, dus de producten die we tot op vandaag maken, worden gebruikt voor constructiestaal, stainless steels".

Dankzij de nieuwe fabriek kan het Gentse bedrijf Molymet het gamma aan producten uitbreiden. Want in deze nieuwe fabriek wordt het chemische element molybdeen in zijn puurste vorm verwerkt, PurOx. En die grondstof kan dan weer gebruikt worden in hoogtechnologische toepassingen in de medische wereld, maar ook in elektronica.

Godfried Van Schuylenbergh, CEO Molymet North Sea Port: "Een van de toepassingen is in de elektronica. Molybdeen heeft veel eigenschappen die nuttig zijn, een daarvan is inderdaad het verschil van uitzettingscoefficient van het glas en het toestel opvangen, dus daar zit een heel fijn laagje zuivere molybdeen tussen. dus we gebruiken het in ons dagelijks leven, elke dag opnieuw weer.