donderdag 30 maart
15°C
185 km

Moerbeke-Waas mag sportsite afwerken

De gemeente Moerbeke mag dan toch verder gaan met de bouw van een gloednieuwe sportsite. 4 jaar lang hebben de werken stil gelegen, omdat de vergunningen waren ingetrokken na bekommernissen van de buren over mogelijke geluidshinder. Na enkele bijkomende akoestische studies heeft de provincie nu opnieuw een omgevingsvergunning toegekend. En dus kan de gemeente de nieuwe sportsite nu afwerken.

De plannen voor de nieuwe sportsite bestaan al 9 jaar en zouden de bestaande sportvelden volledig onder handen nemen.

Sarah Poppe (Open Vld), schepen van Sport Moerbeke-Waas: "We hadden eigenlijk oorspronkelijk het idee om de huidige sporthal te verbouwen en te renoveren. Maar die kosten liepen zodanig hoog op en die voldeed dan eigenlijk nog niet aan de noden van onze sportverenigingen. /
En dan zijn we eigenlijk tot het idee gekomen om voor een volledig nieuwe sportsite te gaan, om op die manier te kunnen voldoen aan alle sportbehoeften die aanwezig zijn hier in Moerbeke. Er is ondertussen 1 kunstgrasveld in gebruik, er zijn 2 nieuwe natuurgrasvelden. En dan komt er een sporthal met een indoor tennishal, nog 4 tennisterreinen en dan hadden we ook het idee om padel verder te ontwikkelen in Moerbeke". 

De gemeente had aanvankelijk wel de nodige vergunningen voor de bouw van die sporthal, padel-  en tennisterreinen, maar de buurt had kritiek. Er kwam een klacht en de buren kregen gelijk van de Raad van Vergunningbetwistingen. Om te kunnen verderwerken moesten er eerst nog een aantal bijkomende studies uitgevoerd worden. En die zijn nu allemaal in orde.