Minister Vandenbroucke (Vooruit) krijgt griepspuit in AZ Jan Palfijn

Federaal Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bracht vandaag een bezoek aan het Jan Palfijn ziekenhuis in Gent. Hij kwam er langs om de griepvaccinatiecampagne een duw in de rug te geven, en liet zich ter plaatse vaccineren. Hij bracht ook een bezoek aan de afdeling psychogeriatrie. Daar zat hij samen met dokters en verpleegkundigen van de afdeling. Om te praten over Psychiatrische geriatriezorg bij ouderen en het gebrek aan personeel .

Het vaccineren tegen corona is intussen voldoende bekend. Het spuitje tegen de griep kennen de meeste mensen ook, maar daar wordt minder op ingegaan. Vandaar dat de minister van Volksgezondheid zich bij zijn bezoek aan het Jan Palfijn ziekenhuis ook liet vaccineren tegen griep.

Frank Vandenbroucke (Vooruit) – Federaal minister van Volksgezondheid: "De oproep is dat 65+ zich zeker laten vaccineren tegen de griep. Mensen die werken in een woonzorgcentrum, ziekenhuis, huisartsenpraktijk, laat je vaccineren tegen de griep. Mensen die geen 65 zij maar boven de 50 zijn, die hebben vaak een of andere onderliggende ziekte of onderliggend probleem waardoor ze ook kwetsbaar zijn voor de griep. Dus de boodschap is daar laat je ook vaccineren. Dat vaccin is voor die doelgroep ook goedkoop, kost niet veel".

Spuitje voor elk personeelslid

Jan Palfijn is één van de ziekenhuizen in Vlaanderen die alle personeelsleden vaccineert. De minister wil dat even in de verf zetten. Bovendien bezoekt hij ook de afdeling psychogeriatrie, Ook hier is AZ Jan Palfijn een voorbeeld voor andere ziekenhuizen. 

Rudy Coddens (Vooruit) - schepen van Gezondheid Gent: "Eigenlijk een unieke afdeling in Oost-Vlaanderen, hier in het AZ Jan Palfijn. En voornamelijk hebben we ook de link kunnen aanbrengen met de 11 lokale dienstencentra. Die ook uniek is in Gent dan en de regio. Waarbij 11.000 ouderen hier regelmatig op bezoek komen. Waarbij we op zoek gaan naar mensen die in eenzaamheid zitten. Die geïsoleerd zitten, mensen soms die depressief zijn. En die uiteindelijk ook een link hebben met de hele specifieke afdeling hier".