woensdag 28 september
14°C
0 km

Minard opent eigen zomerterras

Gent heeft er een nieuw terras bij. En niet zomaar eentje. Vanaf vandaag kan je een biertje gaan drinken op het zomerterras van de Minardschouwburg. Die wilde al langer zn deuren openzetten voor het grote publiek. Al speelt ook het financiele plaatje mee. Door corona en de stijgende energiekosten moest Minard op zoek naar extra inkomsten. Het terras blijft al zeker staan tot na de Gentse Feesten. En mogelijk ook langer.

Het idee om een terras te openen speelde al langer. Dat de beslissing nu toch gevallen is heeft twee redenen. Minard wil zo toegankelijk mogelijk zijn en financieel kunnen ze een duwtje in de rug wel gebruiken.

Nathalie De Neve, directeur Minard : "De ramen en deuren verder opengooien van dat monument is zeker een van mijn doelstellingen, dat heb ik altijd gezegd. Het tweede deel is realistischer van aard, dat zijn economische redenen. Ook wij hebben gevoeld dat corona een gat heeft geslagen in onze begroting en ook wij voelen de energieprijzen van zo'n gigantisch huis heel hard in onze portemonnee. Dus het is ook een manier om extra inkomsten te genereren."

Het terras, dat al zeker tot het einde van de Gentse Feesten blijft staan, is niet de enige manier. Minard gaat ook zn oude barkrukken veilen. De bar binnen kreeg een nieuw interieur. Om dat mee te bekostigen signeerden heel wat bekende figuren uit het Gentse theater de oude barkrukken. Vanaf 22 juni worden ze online geveild.