Melle viert 20 jaar openbare markt

De markt in Melle viert vandaag haar 20e verjaardag, en dat laat de gemeente niet onopgemerkt voorbij gaan. Voor de gelegenheid was er vandaag een feestmarkt met randanimatie voor groot en klein. Zo zorgde muziekgroep 'De Vierkante Meter' voor sfeer vanop een mobiel podium, en had de paashaas voor iedereen wat lekkers mee. En ook bij.Den Barbier van Melle, de vader van de markt in Melle, kon een feest niet ontbreken.

Luc De Smet, beter bekend als "Den Barbier van Melle" startte 20 jaar geleden met een markt in Melle. Die is nu een begrip geworden. De Mellenaars kunnen elke vrijdagmorgen terecht op het dorpsplein voor verse en kwaliteitsvolle producten. En dat is vandaag gevierd met muziek en een goede pint bier, zoals vroeger. Ook de burgemeester tekende present. Voor hem is een wekelijkse markt zeer belangrijk. 

Dirk De Maeseneer (CD&V), burgemeester Melle : "Ik denk dat het belangrijk is dat de markt blijft bestaan, het is toch ook een ontmoetingsplaats, de mogelijkheid voor veel mensen om sociaal contact te onderhouden. We hebben dan ook gezorgd voor een speciale muzikale animatie. Verder is er ook een paashaas die rondgegaan is en konden de kinderen, en ook de ouderen natuurlijk, gratis paaseitjes bekomen".

April is bovendien de maand van de markt in alle Vlaamse provincies. Ook in Melle loopt een wedstrijd onder alle bezoekers.