woensdag 27 september
24°C
127 km

Marc de Bel verrast kinderen uit Nevele in Pairi Daiza

De kinderen van het 4e leerjaar van GBS De Vaart in Nevele kregen vandaag een verrassingsdag in Pairi Daiza. De klas won een gedichtenwedstrijd naar aanleiding van het nieuwste boek van Marc de Bel. En niemand minder dan de auteur zelf stond de kinderen vanmorgen op te wachten. 

In het nieuwste boek van Marc De Bel, (S)toverij met Frieten 2 zit een verwijzing naar Pairi Daiza. Daarom organiseerde de uitgeverij een gedichtenwedstrijd met als hoofdprijs een klasuitstap naar het park. Alle kinderen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar in Vlaanderen en Brussel konden deelnemen. De enige voorwaarde? Een gedicht van exact 10 regels, waarvan de eerste 2 luiden: Ik ben dol op (s)toverij met frieten, daar kan ik met volle teugen van genieten. 

Het winnende gedicht

Het vierde leerjaar van GBS De Vaart in Nevele (Deinze) kwam als winnaar uit de bus. Zij werden vanmorgen aan het olifantenresort verrast door de auteur zelf. Hij trok met de kinderen naar de olifanten en bezorgde de viervoeters een lekkere lunch. Daarna werden de eigen buikjes gevuld. Het was zowel voor Marc de Bel als de kinderen een leuke dag. De auteur liet ook weten dat het park nog wel eens zal voorkomen in zijn volgende boeken. Hieronder kan je nog even het winnende gedicht lezen:  

Ik ben dol op (s)Toverij met frieten

Daar kan ik met volle teugen van genieten

De stoverij is heerlijk sappig

Oeps, gesmost, dat was grappig

De frietjes zijn wel een beetje vettig

Maar dat vinden wij net prettig

Onze juf heet Renske

Er kan nog wat stoverij met friet in haar penske

Ook onze maagjes hebben nog een plekje vrij

Laat maar komen, die friet met stoverij!

(4e leerjaar GBS DE Vaart Nevele)