maandag 3 oktober
17°C
0 km

Makro en Metro zijn verkocht

De Makro - en Metrowinkels in ons land worden verkocht. Dat heeft de directie vanmorgen meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

De ketens worden volledig overgenomen door een vastgoedhandelaar. Volgens de directie blijft het personeel voorlopig aan de slag onder dezelfde voorwaarden. Onze regio telt 1 Makro-winkel in Eke-Nazareth en een Metro-winkel in Evergem. Het personeel van Makro Eke legde eind januari nog het werk neer ondat de werkdruk te hoog zou zijn. De vakbonden zien de toekomst voor de ketens alvast niet rooskleurig in.

Katrien Degryse, socialistische vakbond : "De komende maanden zullen zij bekijken wat er levensvatbaar is en wat er winstgevend is, want daar draait het toch om. En dat we binnen hier en een aantal maanden een andere boodschap zullen krijgen. In het beste geval is dat we maken alles weer levensvatbaar, maar we zijn niet naief natuurlijk. Het is heel erg gesteld met Marko. Metro staat er beter voor. Het is koffiedik kijken voor ons, maar alles wijst erop dat men de zaken weer levensvatbaar wil maken en dat zij daarvoor een aantal zaken zullen aflsuiten. Dat is wat wij nu vrezen".