donderdag 28 september
19°C
0 km

Maarkedal verbant de rally

De rally van Oudenaarde zal niet meer passeren in Maarkedal. Dat heeft het gemeentebestuur van Maarkedal beslist. Begin oktober reden de piloten van de jaarlijkse rally van Oudenaarde voor het eerst door Maarkedal en dat was niet naar de zin van sommige buurtbewoners. Zij verenigden zich in de actiegroep 'Geen Rally in Maarkedal' en lanceerden een petitie. De actiegroep haalt nu haar slag thuis. 

Het gemeentebestuur van Maarkedal stelde zich deze zomer tolerant op en oordeelde dat de rally van Oudenaarde voor de editie 2020 kon passeren op hun grondgebied. Maar het evenement zou meteen geëvalueerd worden. Er werden buurtbewoners gehoord en adviesraden geconsulteerd. Maarkedal heeft de kosten en baten naast elkaar gelegd en concludeert nu dat er op hun grondgebied geen rally meer zal gereden worden.

"Er waren heel wat voor- en tegenstanders, het was een dag waarop heel wat mensen hun passie konden beleven, een dag die bovendien goed is verlopen" zegt burgemeester Joris Nachtergaele. "Maar we moesten een afweging maken en dan komt het neer op kleine zaken die nu in het nadeel van de rallysport uitdraaien."

De vraag om volgend jaar opnieuw op Maarkedalse grond te racen zal dus negatief beantwoord worden, ook al is die vraag nog niet gesteld.