dinsdag 31 januari
8°C
20 km

Maak kennis met het Rodelandbrood

In Merelbeke is vandaag het Rodelandbrood voorgesteld. Het brood is het resultaat van de samenwerking tussen 2 landbouwers, een molenaar en enkele lokale bakkers. 

Het Rodelandbrod is een project van twee jaar. Begin 2020 werd een onderzoek gestart naar de mogelijkheid om een korte keten-project op te starten voor het bakken van een eigen brood. Twee landbouwers toonden meteen hun interesse en in oktober 2021 werd er gezaaid. Intussen werd er gezocht naar geïnteresseerde bakkers, en ook die zoektocht leverde succes op. Acht bakkers gaven hun akkoord om het Rodelandbrood te bakken. De eerste oogst werd gemalen door de Molens van Oudenaarde en de bakkers gingen aan de slag. Het resultaat is vandaag voorgesteld.

Rodeland

Rodeland is een landschapsproject op het grondgebied van de gemeenten Gavere, Melle, Merelbeke en Oosterzele. Verschillende organisaties en onderzoeksinstellingen werken er samen om het gebied te versterken en verder te ontwikkelen. In het werkingsgebied liggen ondermeer de Makegemse bossen, het Gentbos, het Aelmoeseneiebos en de beekvalleien van de Gondebeek, de Driesbeek en de Molenbeek. De realisatie van het Rodelandbrood past perfect bij één van de doelstellingen van Rodeland, namelijk de streekidentiteit versterken.