Luid applaus voor geschorste arts

Een grote delegatie dokters van het AZ Jan Palfijn voerde actie nadat een collega-arts geschorst was na verdenking van mogelijk onrechtmatige euthanasie. Om 5 voor 12 maandagmiddag hielden ze een tiental minuten stil protest, met schietschijven op de rug gespeld. Het stil protest mondde uit in een luid applaus voor de arts.

Een arts aan het AZ Jan Palfijn werd na het overlijden van een bejaarde patiënt op 20 november gearresteerd en voorgeleid. Er was aangifte gedaan van een mogelijk onrechtmatige euthanasie. Na uitgebreid verhoor werd de arts vrijgelaten onder voorwaarden. Ondertussen kan de arts vandaag weer aan de slag bij het Jan Palfijn.

Schandpaal
De artsen voerden actie uit verontwaardiging. Het AZ Jan Palfijn zou de dokter zonder overleg geschorst hebben, in afwachting van de resultaten van het onderzoek. “Hoe kan het dat iemand, zonder verhoor, zomaar aan de schandpaal wordt genageld,” klinkt het. 

Emotioneel
Er verzamelden ruim 60 artsen en daarnaast kwam ook verplegend personeel de dokter een hart onder de riem steken. Toen de arts in kwestie zich bij de groep aansloot, ontstond er luid applaus. Een emotioneel moment voor de arts en zijn vrouw.