donderdag 18 april
11°C
246 km

Louis De Roo uit Adegem wint de Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Louis De Roo uit Maldegem is met z`n singer-songwriterproject Isaac Roux, uitgeroepen tot winnaar van De Nieuwe Lichting, een muziekwedstrijd van radiozender Studio Brussel. De drie finalisten werden gisteren bekendgemaakt. Louis De Roo kon de luisteraars duidelijk overtuigen met z`n melancholische en erg persoonlijke nummer White Rose. Wij gingen de kersverse winnaar vanmiddag al eens opzoeken bij hem thuis in Adegem.

Louis De Roo uit Maldegem werd gisteren als een van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting uitgeroepen, een jaarlijkse wedstrijd van radiozender Studio Brussel, waarin ze op zoek gaan naar nieuw muzikaal talent. Bijna 900 artiesten schreven zich dit jaar in, maar Louis De Roo kon met z`n singer-songwriterproject Isaac Roux de vakjury en de luisteraars het meeste bekoren. 

Louis De Roo, singer-songwriter Isaac Roux: "Ik volg de nieuwe lichting zelf al heel lang, ik weet nog in de tijd met Milo Meskens ben ik dat heel hard beginnen volgen, dan Tamino, Portland, The haunted Youth, dat zijn allemaal bands die al heel wat kilometers hebben afgelegd in de muziekscene, En dat is gewoon gek dat ik nu in het rijtje mag horen, ik moet mezelf nog volledig bewijzen, maar ik ben bereid om die kilometers af te leggen met mijn band en met mijn team en hopelijk ook mooi dingen te kunnen neerzetten ja".

Isaac Roux schreef zich bij De Nieuwe Lichting in met hun debuutsingle White Rose, een melancholisch en erg persoonlijk nummer waarin Louis z`n liefdesverdriet neerpende. Voor Louis is muziek maken dan ook een vorm van therapie waarin hij z`n gevoelens beter onder woorden kan krijgen.  Hij won vorig jaar al de publieksprijs op Humo`s Rock Rally en nu mag hij dus met z`n band Isaac Roux De Nieuwe Lichting op z`n palmares zetten. De jonge Maldegemnaar blijft er rustig onder, maar in z`n hoofd stapelen de dromen zich al op.