donderdag 30 maart
15°C
29 km

Lockdownproject in Zwalm: koppel bouwt mini-Hobbitdorp

Het Zwalmse koppel Jan en Mieke Bastiaens heeft zich tijdens de lockdown wel op een erg originele manier beziggehouden. In hun huis bouwden ze de Gouw na, het dorp van de Hobbits uit The Lord of the Rings.

Jan en Mieke Bastiaens, allebei hevige fans van The Lord of the Rings boeken en films, bezochten drie jaar geleden Hobbiton. Dat is de filmset waar de passages in de Gouw (The Shire) zijn opgenomen, het dorp van de Hobbits. 

"Maanden aan bezig geweest"
Daar ontstond het idee om de plek in miniatuur na te maken. "Dankzij de lockdown kregen we opeens veel tijd en dus de mogelijkheid om dit plan uit te voeren" zeggen Jan en Mieke. "Wij hebben ons dan ook niet verveeld tijdens het gedwongen binnen zitten en zijn maanden bezig geweest om het dorp zo gedetailleerd mogelijk na te maken."

90% zelf gemaakt
Het resultaat is een maquette van 2,44 meter op 1,83 meter. 90% van het dorp maakten ze helemaal zelf. Ze gebruiken hierbij verschillende technieken en maakten ook gebruik van een 3D-printer. Daarna werden de huisjes en alle kleine details met de hand geschilderd. De overige 10% kochten ze aan.