Livemuziek in en rond de Sint-Baafsabdij

Ze hebben er een tijdje op moeten wachten, maar dit weekend is het zover. Livemuziek in en rond de Sint-Baafsabdij in Gent. Het is een combinatie van 2 organisaties: Les Gouts de Gand en Midzomer in de Abdij. 

In 2020 werden beide organisaties afgeblazen door corona. In tussentijd organiseerde De Centrale verschillende online concerten, maar het live-gevoel, dat is toch iets anders. Samen met de Buren van de Abdij, het Muzikantenhuis, het Turks Cultureel Centrum en de Buurtwerking Macharius-Heirnis-Scheldeoord & Historische Huizen – Sint-Baafsabdij werd een knappe driedaagse in elkaar gestoken: Les Gouts de Gand/Midzomer21

Nood aan muziek 

Dat de nood aan beleving groot is bewijst de interesse voor dit gratis festival. Door corona kunnen maar een beperkt aantal mensen de concerten bijwonen, maar veel plaatsen zijn reeds op voorhand gereserveerd. Er is tijdens het festival aandacht voor iedereen. Er zijn concerten in de Groene Kerk (buitenlocatie) en de refter van de abdij. Tussendoor kan je ook reserveren voor een rondleiding in de Eyüp Sultan Moskee in de Kazemattenstraat.