maandag 19 april
10°C
52 km

Lievegem biedt gratis psychologische hulp aan voor elke inwoner

De inwoners van Lievegem kunnen drie keer gratis naar een psycholoog, als ze daar nood aan hebben. De gemeente Lievegem kreeg daarvoor een federale subsidie uitgekeerd.

Het aanbod is geldig voor alle inwoners vanaf 12 jaar. Ook wie na de drie gratis sessies nog psychologische bijstand nodig heeft, kan eventueel nog op een financiele tegemoetkoming van de gemeente rekenen. De gemeente Lievegem wil op die manier haar inwoners steunen die het door de coronacrisis misschien mentaal wat moeilijker hebben. De stap naar een psycholoog is voor velen een te hoge drempel, maar ook financieel is het niet voor iedereen evident om wekelijks of maandelijks naar de psycholoog te gaan.

Volledig anoniem
Zowel in Zomergem, Lovendegem als Waarschoot zullen er psychologen ter beschikking staan. Mensen die er nood aan hebben, kunnen zich aanmelden via maatschappelijke werkers, seniorenconsulenten of jeugdconsulenten. "Alles zal ook anoniem gebeuren. Zelfs onze maatschappelijke werkers moeten niet weten waarvoor je komt. Een angststoornis of eenzaamheid, wij hoeven dat niet te weten, dat is tussen klant en psycholoog", zegt schepen Hilde De Graeve (CD&V).