zaterdag 24 februari
8°C
13 km

Liam kookt in schoon gezelschap

In de hotelschool in Gent vond vanmiddag een hamburgerfestival plaats. Niet zo maar een festival. Liam, een leerling van de hotelschool, had via Make-A-Wish een wens uitgesproken om samen met Matthieu Terryn, Bockie De Repper en zijn hele klas hamburgers te bakken. Zijn wens ging vandaag in vervulling.

Samen met Bockie De Repper, Matthieu Terryn en de hele klas hamburgers bakken. Dat was de wens die Liam uitsprak bij Make-A-Wish. Die wens werd vandaag werkelijkheid. Op de hotelschool van Gent, waar Liam school loopt, werd hij vandaag verrast door zijn twee idolen.

Eline Beddeleem, vrijwilliger Make-A-Wish: "We hebben vandaag een volledig programma uitgewerkt op basis van Liam zijn hartewens die hij bij ons geformuleerd heeft. Dat was eigenlijk best eenvoudig: hamburgers bakken, samen met Matthieu Terryn van Bazart en Bockie De Repper. Dat was zijn wens en wij hebben alles op alles gezet om die wensdag te realiseren. Liam heeft een enorme voorkeur voor lekker eten en hij deelt die passie met Matthieu Terryn onder andere. Maar daarnaast heeft hij ook een grote voorliefde voor muziek. De betere rockmuziek. Ook dat staat op het programma, dat is nog een beetje een verassing voor Liam en de aanwezigen. Wij combineren dus beide elementen tot een mooie woensdag".

Sinds een maand gaat Liam opnieuw naar school. Na een lange periode van ziekte is deze dag voor Liam een welgekomen verrassing.

Sandra Vandeputte en Mario Baete, ouders Liam: "Hij is 10 maand niet naar school geweest, 10 maand thuis geweest. Hij heeft de school gemist. Hij heeft ook geen sociaal contact. Hij keek er wel naar uit. Zeker omdat het een praktijkgerichte school is, is dat belangrijk voor Liam. Ook samen iets doen met z'n klas en eten maken. Dat is heel belangrijk voor hem".