donderdag 28 september
19°C
5 km

Le Larry geitenkazen verkozen tot Handmade In Belgium-ambassadeur

Le Larry geitenkazen uit Destelbergen mag zich Handmade In Belgium-ambassadeur noemen. Het bedrijf kreeg het authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers van UNIZO.

Le Larry ontstond in 1981, toen ondernemers Gino en Nadine De Clercq een geitenboerderij in Destelbergen startten. De naam Le Larry verwijst naar het Franse dorpje waar ze het kaasmaken leerden. In 2004 werd Le Larry overgenomen door Gandaham.

Met de pollepel
De productie van de geitenkazen van Le Larry verloopt volledig ambachtelijk. De kaasjes worden met een pollepel uit een grote ketel geschept. Na het uitlekken worden de kaasjes met de hand gekeerd en gezouten. Naast pure geitenkaas, maakt Le Larry ook oliekaasjes, geitenkaas met spek of kruiden en geitenkaastapas. 

Maximum 20 werknemers
Het authenticiteitslabel Handmade in Belgium wordt toegekend door een jury van ondernemers en experten. Het bedrijf moet aan strikte criteria voldoen. Zo mag het bijvoorbeeld maximum 20 werknemers in dienst hebben en moet het product voor minstens 50% met de hand gemaakt zijn.