dinsdag 3 oktober
19°C
3 km

Laatste Zusters van Liefde Maria ten Doorn verhuizen uit Eeklo

Maandag trekken de zeven laatste Zusters van Liefde de deur van het klooster in Eeklo dicht. Ze verhuizen naar Melle. De vier zusters die naast de kapel in het Huis Bethanië wonen blijven. 

De zusters die verdwijnen vanop het domein van het College Ten Doorn, noem het gerust het einde van een tijdperk in Eeklo. Bijna 200 jaar geleden openden de Zusters van Liefde in Eeklo een lagere school met pensionaat. Die school is intussen uitgegroeid tot het College ten Doorn, één van de grootste scholen in de regio. 

Hogere leeftijd 

De zeven overblijvende zusters hebben intussen een mooie leeftijd bereikt. Zuster Amanda is de jongste. Ze is 81. Zuster Marie-Raymonde is de oudste, zij is vandaag 95 jaar. Ze wonen samen in het klooster in de tuin van de school. Dat is een gebouw dat eind de jaren 70 gebouwd is voor de opvang van oudere zusters. Ze krijgen er 24 op 24 uur de nodige zorg. Annick Willems, de algemeen directeur van de school, zegt trots te zijn om het lange pedagogische werk van de Zusters van Liefde in Eeklo te kunnen verderzetten. Ze liet de leerlingen gisteren alvast afscheid nemen van de zusters. Maandag is er nog een afscheidsviering en dan is deze periode voorbij.