"Laat het smaken" eent boek voor mensen zonder geur en smaak

Lobke Van den Wijngaert probeert met haar smaak kliniek mensen die smaak- en geurverlies hebben, weer te laten genieten van hun eten.  Lobke en haar team zijn er zowat dagelijks mee bezig.  Om de mensen zo goed mogelijk te helpen heeft Lobke nu het boek "Laat het Smaken" uitgebracht. Daarin staan verschillende gerechten die kunnen bijdragen om mensen zonder smaak of reuk  te laten genieten van hun maaltijd. Lobke Van den Wijngaert kreeg de hulp van Het Majin Huis uit Gent.

Smaak- en geurverlies, mensen die een chemokuur ondergaan hebben er vaak last van en het is ook één van de veel voorkomende symptomen van corona.  Wat kan je dan doen om toch nog smaak te hebben van een maaltijd ? Lobke Van den Wijngaert heeft een smaakkliniek en heeft daar een antwoord op. Haar gerechten zijn verzameld  in het boek "Laat het Smaken".

Lobke Van den Wijngaert  - auteur Laat het Smaken: "Een kookboek is nogal moeilijk omdat smaak individueel is. Daarvoor heb ik gekozen voor een ervaringskookboek. Waar we verhalen van verschillende patiënten uit de doeken doen die mij echt wel geraakt hebben. Die emotioneel er uit sprongen tegenover alle andere. Natuurlijk alle mensen zijn belangrijk maar het waren toch mijn houvast, zullen we maar zeggen, en op die manier hebben wij dat boek opgemaakt".

Het is dus geen traditioneel kookboek, maar wel een handleiding voor mensen die geen smaak of geur meer hebben. Daarnaast kan het ook een hulpmiddel zijn voor bijvoorbeeld de mantelzorgers, zegt Het Majinhuis in Gent 

Els Van den Driessche - Het Majin Huis: "Mensen zijn echt wel een beetje het noorden kwijt in het koken van wat vinden ze lekker. De recepten in het boek zijn echt wel een grote meerwaarde. Het geeft de mensen weer de kans op zoek te gaan naar welke smaken ze lekker vinden".