Kunstenfestival "Over Grenzen" in Aardenburg

In Aardenburg, een zeeuws-vlaamse gemeente net voorbij Maldegem, is vorige week het kunstenfestival geopend. Het is een biennale tentoonstellingsroute waarbij je te voet of per fiets de verschillende kunstwerken kan ontdekken. Deze editie kreeg als titel 'Over Grenzen'. Dat mag je best letterlijk nemen. Zo staat een deel van de werken opgesteld in het Oost-Vlaamse Middelburg.

Het kunstenfestival kreeg dit jaar als titel 'Over Grenzen'. En dan gaat het niet alleen over de landsgrens die overschreden wordt.

Benedicte Vandaele, curator: "Over Grenzen, een thema dat eigenlijk zeer breed te interpreteren valt. Wij hebben het wat opgevat als geografisch enerzijds. Dus geografisch maken we ook brug met Middelburg, Belgie, een gemeente onder de stad Maldegem. Maar we gaan ook heel wat maatschappelijke thema's aansnijden. Waaronder covid, migratie, ecologie en spiritualiteit".

Er is op het kunstenfestival voor elk wat wils terug te vinden.

Benedicte Vandaele, curator: "We hebben eigenlijk 33 verschillende kunstenaars uitgenodigd. Dat zijn gevestigde waarden, maar ook recente alumni van kunstscholen waaronder het HISK in Gent maar ook Jan Van Eyck Academie in Maatricht en dus hebben we een goede mix van kunstenaars. Maar ook proberen we zoveel mogelijk verschillende media te tonen".