zondag 20 juni
22°C
3 km

Kunstacademie Eeklo wil gelijke coronamaatregelen

De leerkrachten van de Kunstacademie Eeklo zijn gestart met een petitie. Zij moeten nu 1-op-1 lessen geven terwijl in het volwassenenonderwijs nog 10 leerlingen ouder dan 12 jaar aanwezig mogen zijn.

De slechte coronacijfers zorgen ervoor dat het deeltijds kunstonderwijs na de herfstvakantie moest schakelen naar code donkerrood. Waar eerst nog 4 leerlingen in een klas mochten zijn, werd dat plots teruggebracht tot 1 persoon. En dat is moeilijk te organiseren. Ze hebben een open brief geschreven naar minister van Onderwijs Ben Weyts en zijn ook met een petitie gestart. 

Gelijke maatregelen in het onderwijs 

De leerkrachten van Eeklo zijn verbaasd over het verschil tussen het volwassenenonderwijs en het deeltijds kunstonderwijs. Het is de tweede keer dat de leerlingen in het DKO geconfronteerd worden met een lager aanbod of sluiting. De leerkrachten vrezen daarom voor een uitstap. De leerkrachten hebben ook schrik voor de kwaliteit van de opleidingen. Die zijn zeer praktijkgericht en worden ook beter in groep uitgeoefend. 

Niet essentieel ?

De Kunstacademie van Eeklo ziet deze ongelijkheid als een vorm van minderwaardigheid. Ze vragen zich af of het deeltijds kunstonderwijs, met in Vlaanderen 210.000 leerlingen boven de 6 jaar,  niet essentieel is voor de minister ? Met de actie hopen de leerkrachten van de Kunstacademie Eeklo de beleidsmakers alvast op andere ideeën te brengen, en gelijk geschakeld te worden met het volwassenenonderwijs.