maandag 2 oktober
25°C
16 km

Kromme Boom vzw krijgt geld voor korte keten

De provincie Oost-Vlaanderen heeft in totaal 17.500 euro subsidie verdeeld onder Oost-Vlaamse bedrijven die een project hebben ingediend om de korte keten te versterken. Het grootste deel, zo een 5000 euro, gaat naar maatwerkbedrijf VZW De Kromme Boom uit Oostakker. Zij kregen het geld voor hun project “korte keten op maat van horeca”.  Het project wil alle horecazaken uit de buurt laten kennismaken met de kwekerij, en ze uiteraard ook laten proeven.

Om de korte keten te bevorderen zou het goed zijn dat de vers geplukte oesterzwammen bij de Kromme Boom lokaal worden verwerkt. Ze aanbieden aan chef koks uit horeca zaken in de buurt zou een oplossing kunnen zijn. Dat vond ook de provincie Oost-Vlaanderen vandaar dat zij 5000 euro subsidie toekenden aan maatwerkbedrijf De Kromme Boom.

Tineke Heyerick - Maatwerkbedrijf VZW Kromme Boom: "We gaan de mensen, chefs, ophalen. Wij organiseren smaaktoeren waarbij we de chefs uitnodigen om samen de boeren en de producenten uit de omgeving te gaan bezoeken. Wij gaan hun letterlijk laten proeven wat de boeren en lokale producenten realiseren".