maandag 2 oktober
25°C
5 km

Kringwinkel Open Plaats lanceert Plan Plant-aardig

In de Kringwinkels van Open Plaats in Gent en Destelbergen kan je voortaan ook tweedehands planten en gepimpte plantenaccesoires kopen. Deze nieuwe stap past in het project Plan Plant-aardig groen!

Open Plaats zocht naar een project om circulaire economie, innovatief design en sociale werkkansen te combineren en kwam uit bij kamerplanten. Er is een grote vraag naar tweedehands planten en die kan je nu kopen in de Kringwinkels van Open Plaats. In die Kringwinkels bieden ze ook tweedehands plantenaccesoires aan die een extra likje verf of model meekregen. Die ontwerpen komen via het sociaal ontwerpbureau Volmaakt. 

Sociale tewerkstelling

Aan het project hangen ook extra tewerkstelligskansen vast. De medewerkers van Open Plaats verzorgen de planten en maken ook de plantenhangers en staanders. Ze leren zo om te gaan met bloemen en planten en verhogen hun kansen op de arbeidsmarkt. De openingsdag bleek meteen een schot in de roos. Om 10u vanmorgen ging de plantenafdeling open en nog geen 20 minuten later waren alle planten al uitverkocht.