Koning Albertlaan in Lochristi moet veiliger voor fietsers

De Koning Albertlaan in Lochristi moet veiliger worden voor fietsers en voetgangers. Dat vinden oppositiepartij Groen-Vooruit en de buurtbewoners. Vlakbij de Koning Albertlaan ligt een school en dagelijks passeren daar heel wat kinderen. Die moeten met hun fiets vaak slalommen tussen de auto's. Burgemeester Yves Deswaene erkent het probleem, maar zegt dat een grondige aanleg niet voor meteen is en dat andere projecten in de gemeente momenteel prioriteit krijgen.

De buren maken zich grote zorgen over een stukje weg tussen de N70 en de Koning Boudewijnlaan. Dat is in de buurt van de Gemeentelijke basisschool van Lochristi. Dagelijks passeren daar kinderen met de fiets of te voet. En dat zorgt dikwijls voor gevaarlijke situaties, want de Koning Albertlaan ligt er niet goed bij. Vooruit-Groen wil dat de gemeente ingrijpt. Burgemeester Yves Deswaene (Open Vld) erkent het probleem, maar kan dat niet meteen oplossen. Een kwestie van prioriteiten zegt hij. 

Yves Deswaene (Open Vld), burgemeester Lochristi: "We moeten ook eerlijk zijn met onszelf en met de inwoners. Er zijn momenteel dossiers die verder staan en administratief al een langere weg hebben afgelegd en waar ook subsidies aan vasthangen. Ik denk aan Smalle Heerweg, ik denk aan Lichtelaere, ik denk aan het fietspad langs de N449, ook belangrijk voor de mensen in Zaffelare. Die dossiers hebben prioriteit. Het is niet dat we het niet willen doen. Maar we moeten keuzes maken, dat moeten we elk jaar doen en dat is nu eenmaal de realiteit waar we moeten mee leven".