maandag 8 augustus
26°C
28 km

Kommil Foo bundelt Gentse nieuwjaarswensen in '9000 wensen'

Op vraag van Raf en Mich van Kommil Foo dienden 350 Gentenaars hun nieuwjaarswensen in. Het duo maakt er een lied van en het resultaat mag er zijn: '9000 wensen' is een weemoedige ode aan Gent.  

Begin december deden Raf en Mich Walschaerts van Kommil Foo een oproep aan alle Gentenaars om hun nieuwjaarswensen door te sturen. Die zouden ze dan tegen Nieuwjaar in een liedje gieten. 350 Gentenaars gingen erop in en stuurden hun wensen door. 

Op twee dagen opgenomen

Het nummer werd in amper twee dagen tijd ingeblikt. Eerst schreven ze de tekst, daarna de muziek. Voor de opname kregen ze hulp van bevriende muzikanten Steven De bruyn (mondharmonica) en Lara Rosseel (contrabas). Het resultaat is '9000 wensen'. Het eerste deel is een ode aan de stad Gent, in het tweede deel komen de wensen van bekende en minder bekende Gentenaars aan bod.

Keisse: "Zesdaagse winnen in 't Kuipke"

De wensen gaan van een nieuw lief tot snel een nieuwe Meulestedebrug. "De persoonlijke wensen raken je misschien nog het meest" zeggen Raf en Mich van Kommil Foo. "De oude vrouw van 95 die hoopt dat ze over 5 jaar nog een tournée générale kan geven, of Iljo Keisse die de zesdaagse wil winnen in 't Kuipke. Iemand die ziek is en simpelweg wil genezen: dat pakt je."

Beluister hier '9000 wensen':