woensdag 27 september
24°C
122 km

Knaldrang in Oostakker tijdens Bruudruusterrock

Het vernieuwde plein van Oostakker ziet er dit weekend weer een beetje anders uit. Het is herschapen in een festivalterrein. Jeugdhuis Maegher Goet organiseert er dit weekend Bruudruusterrock. Uberdope en Mother Mercury toppen de affiche. 

"Ik ga het zeggen Walter, Bruudruuster". Legendarische woorden uit Het Rad van Fortuin. Het leverde de mensen van Jeugdhuis Maegher Goet voldoende inspiratie op voor de naam van een nieuw festival: Bruudruusterrock. Sinds 2009 een vaste waarde in Oostakker. Het festival is gratis en speelt zich af voor de kerk, op het dorpsplein van Oostakker. Dat is nog maar pas heraangelegd, zodat de bezoekers van Bruudruusterrock niet meer op het asfalt van de parking moeten staan, maar wel op een natuurlijke ondergrond: droog gras. 

Jong talent 

Bruudruusterrock nodigt elk jaar enkele bekende namen uit. Voor de rest is de affiche gevuld met jong, lokaal talent. Talent dat ze ook zelf selecteren. Zo is er een eigen Rock Rally, de winnaars mogen het jaar nadien optreden op het groot podium. Op zaterdagavond is er de topavond. Dit jaar is de Gentse hiphopsensatie Uberdope de headliner. Maar oofk de Queen tribute band Mother Mercury topt de affiche. Voor elk wat wils dus, en ook de kinderen worden op dit gratis festival niet vergeten. Zij krijgen zaterdagnamiddag kinderanimatie en springkastelen. 

Laat de auto thuis 

De organisatoren roepen op om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Er is voldoende fietsenstalling en het festival is gemakkelijk te bereiken met de bus. De auto laat je beter thuis, want daar is op het vernieuwde gemeenteplein geen plaats meer voor. Ook in de omliggende straten zijn er te weinig parkeerplaatsen.