zaterdag 15 juni
18°C
6 km

Kluisbergen wordt wakker met een berg afval

Een propere Ronde in Oudenaarde dus, maar op de Oude Kwaremont in Kluisbergen lag het er vanmorgen een pak minder proper bij.

Heel wat supporters lieten glazen flessen, blikjes, plastic en ander afval achter. Er was dit jaar nochtans vanuit de organisatie opgeroepen om je afval niet op de grond te gooien en te deponeren in een vuilnisbak of alles mee te nemen naar huis. Maar een deel van de supporters heeft zich daar duidelijk niet aan gehouden. Medewerkers van het maatwerkbedrijf Aarova ruimen het op.

Wim Eeckhout - Aarova: "Dit kon door de beugel niet. De mensen hier vinden het een echte schande. Schande, schande, schande. ik kan het wel duizend keer zeggen. Schande is het. En je ziet het he, het zijn tonnen vuilnis.

Burgemeester Willequet zag het probleem vanmorgen. Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Het zit volgens hem in de mindset van de bezoekers. 

Philippe Willequet (gemeentebelangen), burgemeester Kluisbergen: "Wanneer je zoveel mensen op het parcours hebt en vooral op de Oude Kwaremont, die mensen staan zo dicht bij elkaar, die deponeren hun afval voor hun gemak en gaan niet op zoek naar de vele vuilniszakken en vuilnisbakken die er op het parcours staan. Dat is jammer, maar ik denk dat we alle maatregelen kunnen en mogen nemen, maar zonder de medewerking van elke bezoeker van de Ronde zal het niet lukken."