vrijdag 1 maart
9°C
117 km

Kleuters De Wijze Eik willen veilige schoolomgeving

In Gent is er deze namiddag betoogd door de kleuters van basisschool De Wijze Eik. Meer dan 130 kleuters trokken onder begeleiding van de politie en hun juffen door de straat om te betogen voor een veiligere schoolomgeving. Er wordt dikwijls onjuist geparkeerd en veel automobilisten rijden te snel. Met deze actie wil de school duidelijk maken dat het veiliger moet.

Met fluohesjes en bordjes met slogans op beginnen de kleuters van basisschool De Wijze Eik aan hun betoging. Onder politiebegeleiding wandelen ze de straat af, onderweg laten de kleuters van zich horen.De kleuters bezetten ook even een rondpunt en laten de auto's enkele minuten wachten. Ze willen een signaal geven dat het veiliger moet. De school nam zelf al enkele maatregelen en die lijken toch te helpen.

Dina Desmet - juf De Wijze Eik : "We zijn begonnen met hier alles te versieren om de straat goed in beeld te brengen voor de ouders. Dan hebben we allerlei filmpjes opgenomen voor de ouders met hoe het wel mag en hoe het niet moet. Die posten wij elke dag op onze sociale media en ook via Gimmi, ons online schoolplatform. Wij merken al zeer veel verbetering, maar het kan nog altijd beter".