woensdag 18 mei
26°C
119 km

Kies zelf de naam van het nieuwe cultuurhuis in Zelzate

Hoe moet het nieuwe cultuurhuis van Zelzate heten? De inwoners mogen zelf kiezen. De cultuurraad en de heemkundige kring stellen vijf namen voor, aan de Zelzatenaren om de knoop door te hakken.

De Brug, De Passerelle, De Zoutpan, De Zandstuyver of De Mouterij. Uit die vijf namen mogen de Zelzatenaren kiezen. In het voorjaar gaat de bouw van het nieuwe cultuurhuis van start en enkele maanden later moet de ruwbouw klaar zijn. Tegen die tijd wil de gemeente ook een naam hebben.

Shortlist
De cultuurraad en de heemkundige kring hebben al volgende shortlist opgesteld:

  • De Brug: Zoals het vroegere cultureel centrum maar dan zonder de letters CC. Symboliseert nog steeds de verbinding tussen Zelzate Oost en Zelzate West. Het brengt alle Zelzatenaren samen.
  • De Passerelle: Verwijst naar een kleine noodbrug over het kanaal nadat de grote brug was afgebroken en de verbinding tussen Oost en West tijdens WO II.
  • De Zoutpan: Verwijst naar de zoutvlakte Selsaete waaraan onze gemeente zijn naam te danken heeft. Dit was ook gelegen aan het kanaal.
  • De Zandstuyver: Verwijzing naar de Stuyver (de grens met Nederland) en vroeger de naam van de Zelzaatse studentenclub.
  • De Mouterij: Verwijst naar de moutfabriek dicht bij het kanaal.

Stemmen kan nog tot 25 februari. Online of via het stemformulier in het infoblad.