zaterdag 24 februari
8°C
1 km

Kabouter Plop laat Sint-Pietersplein dansen

Voor de studenten in Gent kan het academiejaar nu ook echt beginnen, want deze middag vanaf 12u konden ze terecht op Student Kick-Off op het Sint-Pietersplein. En de organisatie had gezorgd voor een bijzondere gast. Niemand minder dan Kabouter Plop liet duizenden studenten meezingen en dansen. Voor velen was het pure nostalgie.

"Draai een keer in het rond, stamp met je voeten op de grond,..." De inzet van het refrein van de "Kabouterdans". Een lied dat je ongetwijfeld meezingt. En dat was vandaag ook zo op het Sint-Pietersplein in Gent. Alle studenten hier zijn opgegroeid met Kabouter Plop en wilden hem vandaag graag live aan het werk zien.

Kabouter Plop: "Ploperdeploperdeplop, ik ben helemaal in de stress. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik sta nu op een afstand van het podium en ik hoor al wat lawaai. Ik heb hier een nieuw woord geleerd vandaag: ambiance. Dat moet ik introduceren in het kabouterbos en ik ruik vreemde dingen. Naar het schijnt zijn het frieten, hamburgers en ga zo maar door. Maar wat het belangrijkste is, zometeen zetten we de boel helemaal op zijn kop".

Feesten tot een kot in de nacht 

Kabouter Plop was nog maar de opwarmer van het grote studentenfeest. Nog de hele avond langs is er muziek en randanimatie met ondermeer optredens van Gestapo Knallmuzik, Camille en Snelle. DJ's sluiten het feestje af. En morgen ... is er gewoon les!